Сиромашки сарми

Сиромашки сарми
Снимка: Веселина Константинова
1 / 4
27/12/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
240 мин.
Общо
270 мин.
Порции
20
"Ето една идея как да направите най-вкусните сарми за любимите си хора. Сиромашки сарми по стара българска селска рецепта."

Необходими Продукти

  • зелеви листа - 10 - 12 бр.
  • праз - 2 - 3 стръка лук
  • лук - 4 - 5 глави
  • мас - 1 ч.ч. свинска
  • ориз - 2 ч.ч.
  • свински гърди - 1 кг месо от свински гърди
  • черен пипер
  • червен пипер
  • чубрица
  • подправки - за месо
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете праза и лука. Нарежете ги на парчета и ги задушете в маста. Прибавете ориза и при непрекъснато бъркане го запържете.

Свалете от огъня и добавете накълцаното месо. Прибавете подправките и разбъркайте.

Отделете зелевите листа. Сложете от плънката във всяко листо и завийте на сарма. Сложете в подходящата тенджера. Налейте 1 част зелев сок и 1 част вода /да се покрият сармите/.

Варете на много тих огън до готовност.

Преди поднасяне препечете сармите във фурна, поръсени с червен пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Веселина Константинова
Веселина Константинова
Мисля, че са написани на първо място!
29.12.2016 20:37
Ivo
Ivo
В необходимите продукти няма зелеви листа :-)
06.10.2016 23:54