Начин на приготвяне
В купа смесете заквасената сметана с пудрата захар, настърганата лимонова кора и меда, разбъркайте добре.
Отделно разбийте течната сладкарска сметана на пухкав крем и я прибавете към заквасената сметана, разбъркайте до еднородност.
В тава (аз използвах форма за торти с падащо дъно) намажете с 2-3 с. л. от сметановия крем и наредете плътно бисквити отгоре.
Редувайте крем, няколко лъжички сладко и отново бисквити, като завършите с крем. В блендер, смелете на по-едро 2-3 бисвитки и поръсете тортата отгоре.
Оставете тортата да стегне, премахнете стените на формата и поръсете тортата с останалите бисквити отстрани.
Съхранете бисквитената торта не по-малко от 8 часа тортата в хладилник, за да попие от крема и омекнат бисквитите.
Коментари