Начин на приготвяне
За приготвянето на блатовете сипете всички посочени съставки в тенджера и бъркайте, докато поври на слаб котлон - нека се сгъсти и добие леко златист цвят.
Оставете сместа да се поохлади и сипете брашното. Омесете постепенно тестото и го разделете на 5 еднакви топки. От всяка разточете еднакви тънки и кръгли блатове. В тава с хартия за печене сложете блат. Всеки се пече в загряна на 180°C фурна за 5-6 минути.
Всеки готов блат още топъл се оформя в правилан кръгла форма, за да може всички платки да са равни и да е красива тортата. Правете това, докато блатове са още горещи, защото след изстиване се втвърдяват и рязането не става добре.
За крема разбъркайте добре с вилица заквасената сметана и захарта.
Всеки блат се сглобява с крем и се маже със сладкото от боровинки. Накрая цялата торта се маже с крем и се поръсва обилно със смлени орехи.
Оставете френската селска торта в хладилник, за да омекне.
Да ви е сладко!
Коментари