Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Орехова торта»Френска селска торта със сладко от боровинки

Френска селска торта със сладко от боровинки

NoraNora
Новак
35618
Френска селска торта със сладко от боровинки
Снимка: Nora
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
12
"Изискани удоволствия по френски - разкошна френска селска торта"

Необходими Продукти

  • За блатовете
  • яйца - 1 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • прясно мляко - 200 мл
  • мед - 2 с.л.
  • сода - 2 ч.л.
  • масло - 50 г
  • брашно - 400 г
  • За крема
  • заквасена сметана - 400 г
  • захар - 2/3 ч.ч.
  • орехи - смлени
  • сладко от боровинки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За приготвянето на блатовете сипете всички посочени съставки в тенджера и бъркайте, докато поври на слаб котлон - нека се сгъсти и добие леко златист цвят.

Оставете сместа да се поохлади и сипете брашното. Омесете постепенно тестото и го разделете на 5 еднакви топки. От всяка разточете еднакви тънки и кръгли блатове. В тава с хартия за печене сложете блат. Всеки се пече в загряна на 180°C фурна за 5-6 минути.

Всеки готов блат още топъл се оформя в правилан кръгла форма, за да може всички платки да са равни и да е красива тортата. Правете това, докато блатове са още горещи, защото след изстиване се втвърдяват и рязането не става добре.

За крема разбъркайте добре с вилица заквасената сметана и захарта.

Всеки блат се сглобява с крем и се маже със сладкото от боровинки. Накрая цялата торта се маже с крем и се поръсва обилно със смлени орехи.

Оставете френската селска торта в хладилник, за да омекне.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Яница Николова
Яница Николова
Така е,с повече крем е по-вкусна. Аз слагам 900 грама сметана, ако не ми достигне добавям кисело мляко с висок процент масленост, а блатовете попиват и става много вкусна.
01.06.2018 22:15
1
Росица Петрова
Росица Петрова
Стана страхотна торта, но според мен крема е много малко. Аз добавих още малко заквасена сметана, защото не успях да я измажа отвън. Иначе горещо я препоръчвам.
01.06.2018 18:07
3
Яница Николова
Яница Николова
Любима торта!
29.05.2018 09:28
1