Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бисквитена Торта»Домашна френска селска торта с бисквити

Домашна френска селска торта с бисквити

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9586k
Домашна френска селска торта с бисквити1 / 9
17/11/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"За сладичко сте полудели? Тази френска орехова торта е тотална наслада! Гаранция, Франция"

Необходими Продукти

  • бисквити - 500 г меки с масло
  • кисело мляко - 500 г цедено
  • заквасена сметана - 400 г
  • сладкарска сметана - 200 мл
  • кафява захар - 100 г
  • мед - 12 с.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • лимони - 1 бр. (кората + сока)
  • орехи - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сипваме последователно цеденото кисело мляко, заквасената сметана, захарта, 3 с.л. мед, ванилията, сока и кората на лимона. Всичко това бием с миксера до получаването на пухкав крем.

Разбиваме добре и сладкарската сметана и постепенно и внимателно я прибавяме към другата смес. Движенията ни трябва да са плавни и отдолу нагоре, за да остане крема пухкав.

С тавичка с ринг редим последователно, ред бисквити, покриваме с 1 с.л. мед и разнасяме на равен блат крема с дебелина около 0. 5 см. Редим така още 7 блата с бисквити, мед и крем. (Остават още бисквитки за поръска и крем за намазване).

Последно нанасяме крем и слагаме тортата в хладилника за 2 часа да стегне и попие хубаво. В блендер за кратко смиламе останалите бисквитки и орехите.

След като извадим тортата от хладилника и отстраним ринга, я намазваме и отстрани с крема. Внимателно разпределяме смлените бисквитки и орехи по повърхността на тортата.

Връщаме ореховата торта в хладилника за още поне 4 часа. Хубаво е да я покрием с капак за торти.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
510
410
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#325598
Потребител#325598
Тортата е страхотна!
05.02.2023 09:02
Дони Ники
Дони Ники
Фантастично изглежда!
30.04.2022 10:17
Rossita Magria
Rossita Magria
И как по-точно ги редите тези квадратни бисквити, в кръгла форма с ринг?!? Чупите ли ги? Натрошават ли се предварително...? :)
19.04.2016 12:04
79
16
Потребител#167180
Потребител#167180
Ммого добре, звучи, ще я пробвам някой ден!
07.04.2016 23:18
10
4
Анелия Терзиева
Анелия Терзиева
Чудесна и оригинална идея, която ще опитам непременно!
15.02.2016 14:55
3
5
Деси
Деси
Какви бисквити използвате
29.01.2016 22:38
8
2
1
Покажи всички подкоментари
Viktoriq
Viktoriq
Точно тази рецепта търся от доста време. Със сигурност това е следващата торта,която ще направя.
29.01.2016 00:46
4
Деница
Деница
Пробвах я вчера и съм изненадана от резултата!Получи се пухкав млечен крем със свеж лимонов вкус!По-различна е от стандартните торти със тежки и прекалено сладки кремове.
02.12.2015 09:23
22
4