Начин на приготвяне
В купа разбива е яйцата. Добавяме киселото мляко с угасената предварително сода.
След това натрошаваме сиренето и прибавяме към яйцата и млякото. Слагаме 2 с.л олио и разбърква е хубаво.
Сместа за баницата ви е готова. Ако ви се вижда много гъста, долейте малко водичка.
Намазнете си хубаво тавичката, в която ще печете.
Корите ги разделяме по бройка. Ако в един пакет има 12 бр. кори, използваме 6 на 6.
Вземаме лист кора и правим на хармоника. Редим в тавата и така, докато си наредим корите. Капваме олио тук-там. И заливаме баницата със сирене.
Сместа също я делим на две. След като сме заляли единия ред, обръщаме наредбата на обратно. Ако единият път е хоризонтално, следващият е вертикално.
И така нареждаме и останалите кории отново заливаме.
Печем въздушната баница в предварително загрята фурна на 200°C.
Когато е готова баницата, я обръщаме върху друга тава /по голяма/, за да вземе въздух.
Коментари