Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Мезета»Новогодишна елха от паста

Новогодишна елха от паста

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4k4
Новогодишна елха от паста
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 3
02/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
2
"Вкусно и креативно ястие за Нова година - елха от паста, с която ще очаровате всички гости"

Необходими Продукти

  • ригатони - 150 г паста
  • извара - 250 г
  • кайма - 200 г
  • спанак - 100 г
  • доматено пюре - 200 мл
  • бяло вино - 1 к.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • чесън - 1 скилидка
  • майорана - щипка
  • зехтин
  • прясно мляко - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете скилидката чесън на дребно.

В тиган загрейте чашка зехтин, запържете чесъна за кратко и добавете размитата с малко вода кайма. Запържете, докато смени цвета си.

Полейте с бялото вино. Изчакайте да се изпари алкохолът за 3-4 мин и изсипете доматеното пюре. Овкусете с щипка майоран или магданоз. Сварете соса до сгъстяване.

В друг съд сложете нарязания на ситно спанак. Посолете и сгответе за няколко минутки. Прибавете 100 г извара и 2-3 с.л. прясно мляко. Продължете готвенето още няколко минути. Отдръпнете съда от котлона и охладете.

Сварете пастата в подсолена вряща вода. Прецедете я през гевгир и полейте със струйка зехтин. Объркайте добре. Намаслете дъното на тавичка със зехтин. Напълнете пастата с различните плънки и подредете в тавичката във форма на елха.

Полейте с малко от доматения сос и отгоре сложете от изварата.

Отстрани изсипете от изварата която сте разбили с 1 с.л. зехтин и малко от водата, в която е варена пастата. По желание поръсете с кедрови ядки.

Запечете новогодишната елха от паста за 15 мин на 180°C в предварително загрята фурна с вентилатор!

Сервирайте веднага!

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: