Начин на приготвяне
Активира се маята, сипва се в брашното с останалите продукти и замесваме тесто. Оставя се да втаса 1 час, покрито с фолио. Разделя се на три дълги фитила и с нож се нарязват на малки парчета.
Всяко се сплесква като питка и поставяме в средата плънка. Плънката се приготвя, като в купа се смесват натрошено сирене, извара, нарязан магданоз, сметана и шарена сол.
Оформят се топчета и нареждаме в тавата от печката върху хартия за печене във формата на елха.
Отделеният жълтък се разбива с 1 с.л. олио и намазваме отгоре. Оставя се 15 минути да втаса и печем в загрята фурна 180 градуса до златисто около 35 минути.
В купа се разтопява маслото, смесваме с нарязани ситно магданоз и скилидки чесън. Изважда се върху решетка и намазваме с четка цялата питка.
Леко охладена се гарнира с доматки, звездички от кашкавал и маслини.
Вкусно и красиво за празника!