Начин на приготвяне
Разстелете бутертестото. С остър нож изрежете две еднакви форми като елха.
Поръсете ги с кристална захар и надупчете с вилица.
Изпечете бутера на 180°C в предварително загрята фурна с вентилатор до приятен загар. Охладете на решетка.
В тенджерка излейте прясното мляко, добавете захарта, жълтъците, брашното, ароматизирайте с едно прахче ванилия и щипка настъргана лимонова кора.
Сложете съда на котлона и започнете веднага да бъркате с телена бъркалка, докато кремът се сгъсти.
Отдръпнете съда от котлона и охладете. В купа разбийте подсладената сметана до твърд сняг. На порции я прибавете към яйчния крем, като разбивате с миксер до пухкавост.
Върху едната изпечена кора изсипете и разнесете еднакво от крема.
Покрийте с другата кора и намажете с останалия крем. Наредете филирани бадеми върху цялата повърхност на вашия милфьой.
Разпръснете тук-там от сребърните перли и имате много вкусен, лесен и красив десерт за предстоящите празници - Милфьой Елха!
Да ви е сладко!
Коментари