Милфьой Елха

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Милфьой Елха
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8
"Нещо ново и оригинално за вашата коледна трапеза - Милфьой Елха за още по-празнично настроение"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 2 листа правоъгълни общо около 400 г
  • за крема
  • прясно мляко - 300 мл
  • жълтъци - 3 бр.
  • брашно - 50 г
  • захар - 2 с.л.
  • лимонова кора - настъргана щипка
  • ванилия - 1 прахче
  • сметана - 200 мл подсладена
  • за украсата
  • филирани бадеми - 200 г
  • сребърни перли
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разстелете бутертестото. С остър нож изрежете две еднакви форми като елха.

Поръсете ги с кристална захар и надупчете с вилица.

Изпечете бутера на 180°C в предварително загрята фурна с вентилатор до приятен загар. Охладете на решетка.

В тенджерка излейте прясното мляко, добавете захарта, жълтъците, брашното, ароматизирайте с едно прахче ванилия и щипка настъргана лимонова кора.

Сложете съда на котлона и започнете веднага да бъркате с телена бъркалка, докато кремът се сгъсти.

Отдръпнете съда от котлона и охладете. В купа разбийте подсладената сметана до твърд сняг. На порции я прибавете към яйчния крем, като разбивате с миксер до пухкавост.

Върху едната изпечена кора изсипете и разнесете еднакво от крема.

Покрийте с другата кора и намажете с останалия крем. Наредете филирани бадеми върху цялата повърхност на вашия милфьой.

Разпръснете тук-там от сребърните перли и имате много вкусен, лесен и красив десерт за предстоящите празници - Милфьой Елха!

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ivelina
Ivelina
Тази прекрасна вкусна елха влиза в менюто празниците. Благодаря за страхотната вкусна идея. Поздрав от мен!
15.11.2019 10:43
2
Покажи всички подкоментари
Miss Tasty
Miss Tasty
аз бих пропуснала перличките, защото са много твърди, страх ме е да не си счупя някой зъб. Не ги обичам много, но иначе рецептата е супер
12.11.2019 22:57