Големи сарми на фурна с чуден бял сос

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1k
13k
3k
8k
14
02/01/2020
"Важното е, че сармите са големи, нищо друго не е от значение "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции20
Сготви+1 точка
18 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо14 940
  • Преглеждания за месеца89
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена18

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и нарежете зеленчука на ситно, задушете го в нагрятата мазнина. Добавете ориза и готвите, докато стане стъклен. Прибавете каймата и бъркайте непрекъснато, докато стане на трохи и добавете доматения сок и 1 ч.ч. вода.

Варите, докато оризът абсорбира течността, посолете и поръсете с черен пипер и чубрица, разбъркайте и премахнете готовата плънка за сърмите, оставете да се поохлади.

Премахнете дебелите жили от зелевите листа и завийте големи зелеви сарми.

Подредете сармите плътно една до друга в тава и ги залейте с 1 ч.ч. зелев сок и 1 ч.ч. вода, така че течността да ги покрие. Печете в предварително нагрята на 180 градуса фурна, за около 1 час, докато зелето отгоре се запече.

За соса разтопете маслото и прибавете брашното, запържете за кратко и налейте студената вода при непрекъснато бъркане, докато получите гладък крем.

Прибавете предварително разбитото яйце с киселото мляко и нарязаното на малки парчета топено сирене. Варите, докато сиренето се разтопи, до еднородна смес. Поръсете с черен пипер и сол на вкус.

Получавате невероятно вкусен сос, за големите сарми на фурна.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар