Вкусните катми на баба

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1192
60
1146
15
04/01/2020
"Тези вкусни катми са едно от нещата, заради които ходим при баба по-често, сещате ли се "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 404
  • Преглеждания за месеца1991
  • Преглеждания за седмицата242
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа с капак разбъркайте 200 мл топло мляко с захарта и добавете 2 с.л. от брашното, разбъркайте добре, затворете купата с капачето и оставете на топло за 15 минути.

В тенджера с капак пресейте останалото брашно, добавете солта и содата, направете кладенче и в него сипете останалото топло прясно мляко, олиото, разбитите яйца и закваската.

Разбъркайте до гладка смес с гъстотата на боза. Оставете сместа покрита с капака на топло място, докато удвои обема си.

Печете катмите от двете страни на сач или тиган, намазан с мазнина.

Всяка готова катма мажете с мазнина и поръсвате или мажете с любима плънка.

За солена плънка на вкусните катми на баба поръсвате с настъргани сирене или кашкавал и навивате на рулце.

За сладка плънка мажете с любимо сладко, мед или просто поръсвате със захар и навивате на рулце.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
NANI
NANI
09.02.2020 10:23
Брашното 1 ч.ч ли е или повече? Защото в други рецепти е около 500 гр.?
0
0
Мария Симова
Мария Симова
05.01.2020 09:47
Пропуснах да напиша в приготовлението на закваската, че там се добавя натрошената прясна мая! Съжалявам и се извинявам!
1
0