Начин на приготвяне
Фалафелите правим, като към сместа добавим 175 мл вода и объркаме хубаво, оставяме получената смес за 1 час.
През това време топим чесъна за 10 мин във вода, за да го обелим по-лесно. Когато го обелим, скилидките се овкусяват с черния пипер, дафиновия лист и сол.
Намазваме фолиото със зехтина и завиваме скилидките вътре. Слагаме го в тава и наливаме 500 мл вода. Пекат се на 160 градуса с вентилатор за 2 часа и 30 мин.
През това време нарязваме гърдите на лентички и ги овкусяваме с кърито, сухото чили, подправката за гирос и за скара и червения пипер.
Запържваме в загрято олио. Ако нямате фритюрник за фалафелите, може в тенджерка да сложите олио - достатъчно, за да покрие фалафелите, оформяте ги и ги пържите за около 10 мин, като внимавате да не залепнат.
Изваждаме чесъна и го пасираме с 50 мл сметана.
Арабската питка може да я срежете на две и да намажете малко от крема.
Нарежете краставицата и пилето и наредете дюнера.
Може да добавите малко барбекю сос отгоре, завийте всичко.