Ризото Поло

06/01/2020
"Обичаме Италия и нейното ризото, не знаем за вас, но ние направо се размечтахме "
Приготвяне10 мин.
Готвене35 мин.
Общо45 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 232
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата29
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките гърди се сваряват до готовност, бульонът се прецежда и запазва. Като количество ще ви трябва около 500 мл, но си запазете повече за всеки случай.

Лукът шалот и чесънът се накълцват и запържват за 3-4 минутки в зехтина при умерен огън.

Сипва се оризът и се бърка хубаво да се запържи.

Налива се виното, слага се доматената салца и се задушава за 1-2 минути, след това капакът се маха.

Налива се на части бульона - още горещ. Бърка се непрестанно и докато не се поеме едната част от течността, не се налива следващата.

За да се свари ориза ал денте, ще са нужни 12-13 минути, но ако го обичате по-мек, удължете времето, без да прекалявате.

Накрая сложете маслото, сол на вкус, половината от пармезана - смлян или настърган, и пилето, нарязано на малки парченца. Бъркайте ризотото още минутка и разпределете в две порции.

Сервирайте, като поръсите ризотото с пиле с прясно смлян черен пипер и останалия пармезан.

Добър апетит!

*Ризото Поло може да се съчетае и с гъби или други зеленчуци, като единственото условие е да присъства пилето задължително.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Иивинка
Иивинка
06.01.2020 11:03
Всеки ден, ни изненадваш с нещо вкусно. Браво!
1
0