Поло кон аррос

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Поло кон аррос1 / 2
12/06/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • ориз - 360 г
  • пилешки бутчета - 4 - 6 бр.
  • домати - 300 г
  • чесън - 6 скилидки
  • лук - ½ голяма глава
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 малка пиперка, червена
  • бира - 300 милилитра
  • кориандър - на зърна, на вкус
  • кимион - 3/4 ч.л. семена
  • червен пипер - 1 ч.л. + щипка лют червен пипер
  • куркума - 3/4 ч.л.
  • бульон - 800 мл пилешки
  • зехтин - студено пресован
  • сол
  • магданоз - няколко стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете ситно лука и чушката, след като ги почистите, а морковите нарежете на малки морковчета.

Обелете чесъна и го счукайте в хаванче с кориандъра и кимиона. Настържете доматите и ги разбъркайте с 1/2 ч.л. захар, за да намалите киселинността им.

Загрейте зехтина в голям и дълбок тиган и запържете пилешкото от всички страни равномерно, като го посолите. Намалете котлона и добавете лука, моркова, чушката и малко сол. Запържете за кратко до прозрачност на лука, като разбърквате регулярно и добавете чесъна с подправките.

След още няколко минути добавете доматения сос. Обикновено в тази част от рецептата се добавя и местния екстракт Bovril, който не е задължителен. Увеличете степента на котлона и след като сосът кипне, намалете отново и гответе, докато сосът се редуцира наполовина.

Добавете куркумата, червения пипер, объркайте и долейте бирата. Варете до готовност на месото.

След това добавете измития и отцеден ориз. Разбъркайте с него за около 3 минути. По желание преди това може да извадите пилешкото и да го добавите към ястието накрая. Варете ястието с ориза около 15 минути или до готовност. След това снемете от котлона и сложете капака. Задушете така за 5-10 минути, преди да поднесете. Поръсете Поло кон аррос с нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
51
41
30
21
10
Дай твоята оценка: