Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Ризото»Вегетарианско ризото

Вегетарианско ризото

Вегетарианско ризото1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8
"Може да няма мръвка, но е толкова вкусно, че две порции ще хапнете и за още ще питате"

Необходими Продукти

  • масло - 25 г
  • зехтин - 1 с.л.
  • лук - 1 глава кромид
  • чесън - 1 скилидка
  • ориз - 300 г за ризото
  • вода - 1 л гореща
  • бульон - 1 кубче
  • гъби - 250 г
  • зелен лук - 1 връзка
  • грах - 100 г
  • чушки - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Двата вида мазнина се смесват и се задушават наситненият лук и чесън. Слага се оризът и се налива 850 мл вода. Добавя се бульонът и се разбърква.

Поръсва се с черен пипер и яденето се оставя на тих огън за около 10 минути. Слагат се още гъбите, грахът и чушките.

Оризът се оставя да къкри още 10-15 минути, като можете да му капнете още малко вода. След като е вече готово, ризотото се сервира с нарязан пресен лук.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Наталиа Петрова
Наталиа Петрова
Приготвих го и ми хареса. Единственото, което не спазих е че не сложих кубче бульон, тъй като по принцип не ги използвам.
14.02.2016 17:55
1