Новогодишна пъстра салата

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
860
259
1168
1
06/01/2020
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо530
  • Преглеждания за месеца48
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското филе овкусяваме със сол и черен пипер.

Запичаме филетата на грил тиган и ги оставяме да отпочиват за 30 минути.

Плодовете и зеленчуците измиваме добре и почистваме от обелки.

Морковът, ряпата и земната ябълка /гулия/ настъргваме на едро ренде.

Крушата и зелената ябълка режем на пръчици и поставяме в съд със студена вода.

Селърито и китайското зеле нарязваме на кубчета.

Лешниците и тиквените семена запичаме в сух тиган.

В купа смесваме продуктите, като плодовете отцеждаме от водата и подсушаваме добре.

Тиквените кубчета, гроздето и зърната нар оставяме за на края.

Разбъркваме внимателно всички компоненти и разпределяме в салатни плата.

Прибавяме зърната грозде и нар.

Охладеното филе нарязваме на ленти и ти поставяме от едната страна на чинията.

Прибавяме нарязаните на кубчета сварена тиква, запечените лешникови ядки и тиквени семена.

Аранжираме новогодишната салата със свежи листенца магданоз.

За соса се разбиват заедно всички продукти. Овкусяваме зимната салата със сол и черен пипер.

Заливаме новогодишната пъстра салата с медения дресинг преди поднасянето ѝ.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар