Начин на приготвяне
Почистете и измийте пилето. Натъркайте отвътре и отвън с олиото, розмарин, черен и червен пипер и сол.
Нарежете единият цитрус на кръгчета и ги мушнете между кожата, крилцата и вътре в коремчето.
Разположете в тавичка и залейте със сайдер или ябълково вино.
Завийте пилето със алуминиево фолио и пъхнете в загрята на 170 градуса фурна за 1 час, след това увеличете до 180-190 градуса, махнете фолиото, намажете с масълце и печете още около 30 минути или до апетитен загар и хрупкава коричка.
Поднесете печеното пиле с вкусния сос от печенето, с който може да заливате всяка порция.
По желание може да залеете и с малко прясно изцеден сок от лайм или свежи резенчета от цитруса.
Добър апетит!