Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Печено Пиле»Печено пиле със сайдер и лайм

Печено пиле със сайдер и лайм

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Печено пиле със сайдер и лайм
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 6
26/01/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
105 мин.
Порции
4
"Окъпано в сайдер и с лек аромат на сайдер - това сочно печено пиле е като сбъдната мечта за всеки уважаващ себе си лакомник"

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр. (1.450 кг. )
  • сайдер - 400 мл (или домашно ябълково вино)
  • лайм - 1 - 2 бр.
  • олио - 4 с.л.
  • масло - 20 г
  • розмарин - 1 с.л. или на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и измийте пилето. Натъркайте отвътре и отвън с олиото, розмарин, черен и червен пипер и сол.

Нарежете единият цитрус на кръгчета и ги мушнете между кожата, крилцата и вътре в коремчето.

Разположете в тавичка и залейте със сайдер или ябълково вино.

Завийте пилето със алуминиево фолио и пъхнете в загрята на 170 градуса фурна за 1 час, след това увеличете до 180-190 градуса, махнете фолиото, намажете с масълце и печете още около 30 минути или до апетитен загар и хрупкава коричка.

Поднесете печеното пиле с вкусния сос от печенето, с който може да заливате всяка порция.

По желание може да залеете и с малко прясно изцеден сок от лайм или свежи резенчета от цитруса.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: