Начин на приготвяне
Разтопяваме шоколада и кокосовото масло на водна баня, като разбъркваме добре, за да се получи еднородна смес.
В отделна купа разбиваме яйцата, като почнем от ниска степен и постепенно увеличим на най-високата за около 2-3 минути. Яйцата трябва да са побелели и да стоят като пяна.
Смесваме ги заедно с шоколадовата смес с помощта на силиконова шпатула, като разбъркваме внимателно отдолу нагоре, за да не спадне обемът и да не излезе въздухът от сместа.
Напълваме купички или формички (по ваше желание), като не ги пълним догоре, оставяме малко място и ги прибираме във фризер за около 10-15 мин.
От кокосовата сметана приготвяме топинг за шоколадовия сладолед, като я слагаме на водна баня да се хомогенизира добре, бъркайки непрекъснато.
Вадим формичките от фризера, обръщаме ги в малки чинийки и заливаме кето шоколадовия сладолед с топинга.
По желание, може да украсите с пурички или шоколадови пръчици, ако имате под ръка.