Кето шоколадов сладолед

Росица МариноваРосица Маринова
Помощник Готвач
1097714518381
Кето шоколадов сладолед2 / 2
09/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
12
"Ето това е истинско чудо - кето шоколадов сладолед, можем да хапваме колкото си поискаме без притеснение"

Необходими Продукти

  • шоколад - 200 г със стевия
  • масло - 200 г кокосово
  • яйца - 4 бр.
  • стевиола - 4 с.л. на кристали (с връхче)
  • сметана - 200 мл кокосова
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопяваме шоколада и кокосовото масло на водна баня, като разбъркваме добре, за да се получи еднородна смес.

В отделна купа разбиваме яйцата, като почнем от ниска степен и постепенно увеличим на най-високата за около 2-3 минути. Яйцата трябва да са побелели и да стоят като пяна.

Смесваме ги заедно с шоколадовата смес с помощта на силиконова шпатула, като разбъркваме внимателно отдолу нагоре, за да не спадне обемът и да не излезе въздухът от сместа.

Напълваме купички или формички (по ваше желание), като не ги пълним догоре, оставяме малко място и ги прибираме във фризер за около 10-15 мин.

От кокосовата сметана приготвяме топинг за шоколадовия сладолед, като я слагаме на водна баня да се хомогенизира добре, бъркайки непрекъснато.

Вадим формичките от фризера, обръщаме ги в малки чинийки и заливаме кето шоколадовия сладолед с топинга.

По желание, може да украсите с пурички или шоколадови пръчици, ако имате под ръка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: