Начин на приготвяне
Стевията, която ползвам, е 1:1 със захарта.
Вземете консервата с кокосово мляко и я разтръскайте хубаво. Приберете я в хладилника за поне 4 часа. Ще видите как от течно състояние се превръща в гъст кокосов крем.
Във видеото съм показала разликата в консистенцията на кокосовото мляко. Ако отгоре е по-гъсто, разбъркайте с лъжица до получаване на хомогенна смес.
Към гъстото кокосово мляко се прибавят крема сиренето и подсладителят. Разбърква се хубаво с бъркалка, не с миксер. Получава се много хубав кето крем.
Този крем може да ползвате по най-различен начин.
Добавете какао на прах и ще получите вкусен какаов кето крем, който може да си хапнете директно, да го използвате за кето торта или превърнете в кето сладолед.
Добавете плодове или сладко от плодове.
Добавете ядки, шоколад.
Тук импровизациите могат да са всякакви.
Приберете крема във фризера за 2-3 часа. След това го гарнирайте по ваш вкус. Аз добавих орехи и пресни плодове към кето сладоледа с кокосово мляко.
Източник: Вкусни рецепти с Валерия
Коментари