Начин на приготвяне
Запечете сусамовите семенца на сух тиган, докато порозовеят. Веднага ги сипете в друг съд на тънък пласт, за да изстинат по-бързо. Оставите ли ги в същия тиган, те ще продължат да се препичат от остатъчната топлина и може да потъмнеят.
В блендер сипете семената със растителното масло - то може да е лек, негорчив зехтин, слънчогледово олио или дори понякога съм добавяла половин авокадо, което придава на тахана още по-кремообразна текстура. Авокадото, когато е смляно, има текстура на масло.
Добавете меда и какаото и пуснете на високи обороти, за да се смели всичко и стане на еднородна смес. По желание подсладете с още мед или разредете с още мазнина.
Поднесете вашия домашен шоколадов тахан върху препечени филийки, като добавка към десерти или за намазване върху кифлички и питки.
Този шоколадов крем е по-здравословен от обикновения ни познат течен шоколад и носи на организма много енергия.
Да ви е сладко!
Рецептата за домашен шоколадов тахан е изпълнена!