Кисело зеле със свински джолан

07/01/2020
"Кисело зеле с джоланче има ли на масата, щастието е пълно "
Приготвяне50 мин.
Готвене80 мин.
Общо130 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 400
  • Преглеждания за месеца634
  • Преглеждания за седмицата69
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Джоланът се измива и сварява в предварително завряла вода, най-добре в тенджера под налягане за 40 минути.

Изважда се, охлажда се, обезкостява се и се нарязва на парчета. Чесънът и сланината - също.

Зелките се нарязват на ленти и се отстраняват жилави части от него, ако има такива.

В средно голяма тава се слага олиото, разпределя се свинският джолан и се ръси червеният пипер.

Подрежда се част от зелето.

Нареждат се парчетата сланинка, чесънът, лютите чушки и се ръси кимион на киселото зеле със свинско.

Подрежда се останалата част от зелето. Наливат се 2-3 черпака от бульона на врелия джолан.

Киселото зеле със свински джолан се пече се в средната част на фурната за около час и половина на 190 градуса.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар