Начин на приготвяне
Приготвят се две вкусни и лесни салати с тези продукти и са чудесно решение за празник и делник.
За първата салата сипваме в купа 300 г цедено кисело мляко и смесваме със 100 г майонеза.
Добавя се сол на вкус, 1 с.л. зехтин, настъргано сирене и обелени и пресовани скилидки чесън. Разбърква се добре с вилица.
Ползвах буркан домашни печени червени чушки. Изваждат се 5-6 едри чушки и се отцеждат добре от сока.
Нарязват се на ленти, а те се режат на малки парчета.
Смесват се с цеденото мляко и разбъркваме млечната салата. Сипва се в чиния, гарнираме с маслини.
Ако престои в хладилника, ще е по вкусна.
За втората млечна салата смесваме останалите 200 г цедено кисело мляко и 100 г майонеза. Добавя се 1 с.л. зехтин, чесън и сол на вкус.
Отцеждат се кисели краставички, нарязваме на кубчета и разбъркваме.
Сервираме млечните салати за празник с печено месо, пържени кюфтета, пържоли или просто с чаша домашна ракия за празника.
Лесно, бързо и много вкусно!
Добър апетит!