Начин на приготвяне
Прави се кладенче и в него се поставят захарта, солта, сухата мая и леко затопленото прясно мляко.
Замесва се меко нелепнещо тесто за хляб. Поставя се в намаслена купа, покрива се със стреч фолио, и се оставя на топло да втаса.
Втасалото тесто се разделя на шест равни части. Оформят се продълговати хлебчета, които се издължават в краищата.
Подреждат се в голяма тава, постелена с хартия за печене.
Покриват се с чиста кърпа. След 10 минути се намазват с вода, поръсват се с брашно и им се правят разрези с остър нож.
Оставят се да втасат.
Млечните хлебчета се пекат в предварително загрята фурна на 180°C 25 минути.
По време на печенето на дъното на фурната се поставя купичка с вода.
Приятен апетит!