Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебчета»Млечни хлебчета

Млечни хлебчета

Христинка КолеваХристинка Колева
Иноватор
2754k7162k1
Млечни хлебчета
Снимка: Христинка Колева
1 / 3
22/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Ако вие може да устоите на тези току що изпечени хлебчета, споделете ни как го правите, защото ние не можем"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 400 мл
  • захар - 2 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • суха мая - 7 г
  • брашно - 700 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява.

Прави се кладенче и в него се поставят захарта, солта, сухата мая и леко затопленото прясно мляко.

Замесва се меко нелепнещо тесто за хляб. Поставя се в намаслена купа, покрива се със стреч фолио, и се оставя на топло да втаса.

Втасалото тесто се разделя на шест равни части. Оформят се продълговати хлебчета, които се издължават в краищата.

Подреждат се в голяма тава, постелена с хартия за печене.

Покриват се с чиста кърпа. След 10 минути се намазват с вода, поръсват се с брашно и им се правят разрези с остър нож.

Оставят се да втасат.

Млечните хлебчета се пекат в предварително загрята фурна на 180°C 25 минути.

По време на печенето на дъното на фурната се поставя купичка с вода.

Приятен апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: