Еклери с различен крем

09/01/2020
"Еклери, които се топят в устата и от които няма да успеете да се откъснете, щом веднъж ги опитате "
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 271
  • Преглеждания за месеца3491
  • Преглеждания за седмицата121
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В касеролка сложете прясното мляко, солта и кравето масло. Изчакайте да заври и махнете от котлона.

Добавете брашното и разбъркайте с дървена лъжица до гладко тесто.

Оставете леко да се охлади и добавете яйцата едно по едно, като изчаквате пълното поемане на първото и тогава слагате второто.

Готовата смес изсипете в пош с накрайник и шприцовайте еклерите в тава, застлана с хартия за печене.

Изпечете еклерите на 170 градуса до готовност. Извадете и оставете да изстинат напълно.

Направете крема, като разбиете сметаната добре с миксер. На малки количества добавете маскарпонето и кондензираната сметана, като разбърквате внимателно със силиконова шпатула.

Напълнете пош с накрайник.

Разрежете еклерите на две, напълнете с крема и затворете с капачето. Еклерите с различен крем са готови!

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар