Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Еклери»Еклери с пудингов крем

Еклери с пудингов крем

Salihety 22Salihety 22
Новак
36
Еклери с пудингов крем
Снимка: Salihety 22
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Вкусни еклери, които бихме хапвали във всяка една свободна минута"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • вода - 1 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • яйца - 4
  • За пудинга
  • 1 пакетче пудинг на прах
  • прясно мляко - 500 мл
  • захар - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да приготвим еклерите, поставяме в дълбок съд 1 ч.ч. вода, 1/2 ч.ч. олио и чакаме, докато заври.

След това изсипваме брашното на порции и бъркаме, докато тестото не започне да се отлепя напълно от съда.

Сваляме го от котлона и чакаме да изстине.

Накрая чукваме 2 яйца, разбъркваме и след това останалите 2.

Тавата за печене я намазване с олио и вземаме по-малко с лъжица от сместа.

И печем на 180°C за 30 мин. Чакаме ги да изстинат, за да направим разрез за крема.

За пудинга разбъркваме 1 ч.ч. захар с 500 мл мляко и го оставяме да заври.

През това време разбъркваме пудинговия прах с 100 мл вода.

Когато заври пудингвият крем, го оттегляме от котлона, изсипваме сместа и отново го слагаме.

Пълним еклерите с пудингов крем, докато пудингът е горещ.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: