Начин на приготвяне
Тофуто се нарязва на ивици и после на правоъгълници с големината на бонбон.
Подготвят се три широки чинии: в едната - брашно; в следващата - разбитите със солта яйца и в последната - галетата.
Приготвя се съд и за панираните тапас, ПРЕДИ да се изпържат.
Панират се парчетата в последователността, описана по-горе, и се оставят в приготвения за целта съд.
Загрява се мазнина в разлат съд.
Пускат се парчетата тофу, като олиото трябва да достига поне до половината им височина.
След две минути се обръщат върху срещуположната си страна. Изваждат се върху домакинска хартия, за да им погълне излишната мазнина.
Следва се същата процедура и за другата порция за пържене.
Подложките, които имитират чинията за сервиране, се замесват от брашното, солта, содата, розмарина и семената от слънчоглед.
Най-лесно се стрива розмарин, като се постави щипка от него в ямката на присвитата длан на едната ръка и се разтърка с частта, наречена хълм на Венера под палеца на другата длан.
Когато спре да лепне, се разделя на две части, които се разточват върху плот с набрашнена точилка или се тегли на ръка. Набождат се с вилица на две-три места, за да не се надуват.
Намазват се с масло/мазнина и се пекат с намаслената страна отдолу върху дъното на сгорещена фурна /220 градуса/.
Намазва се горната страна, докато се пекат, и се обръщат /от двете страни по 2-3 минути според това колко тънко са разточени/.
Изваждат се канапетата...все пак малко да починат от жегата на фурната, а и сосът с майонеза ще се промени на вид и вкус, ако се бърза.
Подреждат се тапас, в средата сос, декориран с продукти с контрастни цветове и-и..не издържах! Добавих си луканка за гарнитура...