Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Бирени мезета»Бирено мезе от пилешки сърца в масло и кашкавал

Бирено мезе от пилешки сърца в масло и кашкавал

Бирено мезе от пилешки сърца в масло и кашкавал
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
Порции
1
"Има бирени мезета, а има и бирено мезе с пилешки сърца, което пие толкова много бира, че ни е срам да кажем"

Необходими Продукти

  • пилешки сърца - 500 г
  • кашкавал - 200 г
  • масло - 100 г
  • сол
  • чубрица
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете пилешките сърца и ги сварете до пълна готовност.

Отцедете водата и ги подсушете.

Загрейте маслото и добавете пилешките сърца. Гответе 7-8 минути при непрекъснато бъркане.

Овкусете със сол, черен пипер и чубрица. Отстранете тигана от котлона.

Изсипете готвите пилешки сърчица в масло в чиния за поднасяне.

Поръсете обилно с настърган кашкавал.

Сложете биреното мезе в микровълнова фурна до разтопяване на кашкавала.

Поднесете тези пилешки сърца в масло и кашкавал със студена бира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Диляна
Диляна
Чудно мезенце
16.01.2020 13:18