Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Карамелизиран сладкиш с орехи и компот от праскови

Карамелизиран сладкиш с орехи и компот от праскови

ДилянаДиляна
Помощник Готвач
86455292668
Карамелизиран сладкиш с орехи и компот от праскови
Снимка: Диляна
1 / 2
09/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Ако обичате да се вихрите в кухнята, може да приготвите вкусен сладкиш с компот от праскови - ще се хареса на цялото семейство"

Необходими Продукти

  • За дъното на тавата
  • захар - 1 ч.ч.
  • вода - 3 с.л.
  • масло - 125 г
  • праскови - 500 г от компот
  • За тестото
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 1.5 ч.ч.
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч
  • олио - 5 с.л.
  • брашно - 1.5 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Захарта и водата се смесват и се слагат на котлона, за да се карамелизират.

Готовият карамел се изсипва в тавата и върху него се нареждат прасковите, нарязани на парчета.

Върху тях се добавят начупените орехи и маслото, нарязано на парченца.

Всичко се слага във фурната, която е предварително загрята на 180 градуса.

Държим във фурната за 15-20 минути докато маслото хубаво се разтопи.

Следва приготвянето на тестото.

Разбиват се яйцата и захарта. Към тях добавяме олиото и прясното мляко.

Пресяват се брашното и бакплуверът и добавяме към другите съставки.

Тестото изсипваме в тавата и печем сладкиша на 180 градуса за около 20-25 минути.

Карамелизираният сладкиш с орехи и компот от праскови е готов!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: