Начин на приготвяне
Захарта и водата се смесват и се слагат на котлона, за да се карамелизират.
Готовият карамел се изсипва в тавата и върху него се нареждат прасковите, нарязани на парчета.
Върху тях се добавят начупените орехи и маслото, нарязано на парченца.
Всичко се слага във фурната, която е предварително загрята на 180 градуса.
Държим във фурната за 15-20 минути докато маслото хубаво се разтопи.
Следва приготвянето на тестото.
Разбиват се яйцата и захарта. Към тях добавяме олиото и прясното мляко.
Пресяват се брашното и бакплуверът и добавяме към другите съставки.
Тестото изсипваме в тавата и печем сладкиша на 180 градуса за около 20-25 минути.
Карамелизираният сладкиш с орехи и компот от праскови е готов!