Пиле с домати

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
9497524k
Пиле с домати1 / 2
09/08/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 1 бр. пиле
  • червено вино - 100 мл
  • домати - 1 буркан
  • гъби - 100 г печурки
  • моркови - 2 - 3 бр.
  • чесън - 5 скилидки
  • вода - 100 мл
  • олио - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и нарежете пилето. В йенска тенджера наредете порциите пилешко и ги овкусете с черен пипер. Залейте с водата и печете на 190 градуса.

В тиган загрейте олиото и задушете лука. Прибавете червения пипер, нарязания чесън, гъбите и морковите. Оставете да заври. Добавете доматите.

Щом заври доматеният сос го махнете от котлона и го прибавете към пилето /което вече се е пекло близо 30 минути/. Печете до готовност, а 5 минути преди да извадите ястието го залейте с червеното вино.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
44
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

v
v
mmmmmmmmmm
20.11.2013 22:17