Пиле с домати и маслини

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7308k2k12k5
Пиле с домати и маслини
Снимка: Сия Рибагина
1 / 2
29/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
5
"Ако не сте решили още какво ще вечеряте, това сочно пилешко филе с ароматни подправки, доматен сос и маслини и нашия фаворит днес"

Необходими Продукти

  • пиле - 1.2 кг цяло
  • моркови - 50 г
  • лук - 300 г кромид
  • масло - 20 г
  • домати - 500 г консерва
  • маслини - 150 г черни
  • босилек - 4 - 5 бр. листа
  • босилек - 1 щипка сух
  • риган - 1 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
  • мащерка - 1 к.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • зехтин - 30 мл
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилето на порции, посолете и сложете в тава с малко вода. Сложете във фурната да се запече за 30 мин. на 180 градуса.

Изчистете зеленчуците, нарежете лука на полумесеци, а моркова на колелца.

Загрейте тиган, сложете маслото с една супена лъжица зехтин и запържете лука и морковите.

Махнете от котлона и отделно в купа си смесете доматите с подправките и чесъна и разбъркайте.

Извадете тавата с пилето от фурната, сложете при него лука с морковите, изсипете доматите и сложете маслините.

Сложете отново във фурната на 180 градуса още 30 мин, накрая поръсете с магданоз и свеж босилек.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Nadejda
Nadejda
Вкусно е!
28.03.2016 10:47