Gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Солен Тарт»Тарта с Пиле, Домати и Маслини

Тарта с Пиле, Домати и Маслини

Адриан АлександровАдриан Александров
Готвач
1023752754851
Тарта с Пиле, Домати и Маслини
Снимка: Анонимен
1 / 5
05/09/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 3 ч.ч.
  • яйца - 1 бр.
  • захар - 1/2 ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • вода - 2 ч.ч.
  • суха мая - 1 ч.л.
  • масло - 1 ч.л.
  • чесън на прах - 1 щипка
  • За плънката
  • пилешки бутчета - 2 бр. обезкостени
  • лук - 1 глава
  • домати - 2 бр.
  • маслини - 8 бр. зелени
  • кашкавал - 50 г
  • яйца - 3 бр.
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
  • олио - 1 ч.л.
  • сол - 1/4 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесваме брашното, маята, солта, захарта и сухия чесън. Разбъркваме и добавяме яйцето, водата и маслото, което трябва да е омекнало. Разбъркваме и омесваме гладко тесто. Оставяме го за 20 минути на топло.

Нарязваме пилешкото месо на дребно и го запържваме в загрятото олио. Добавяме и лука, нарязан на ситно. Добавяме черния пипер и солта. Пържим до готовност.

Разточваме тестото и поставяме в кръгла тавичка. Оформяме хубаво, да покрие и стените. Набождаме равномерно тестото с вилица. Отгоре изсипваме запърженото месо с лук.

Обелваме доматите и ги нарязваме на кръгчета. Подреждаме ги върху месото. Нарязваме маслините на дребно и ги сипваме отгоре върху доматите.

В купа разбиваме яйцата и при тях настъргваме кашкавала.Изсипваме най-отгоре в тавичката.

Печем на 200 градуса около 20 минути. Сервираме тартата леко охладена.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: