Начин на приготвяне
В купа смесваме брашното, маята, солта, захарта и сухия чесън. Разбъркваме и добавяме яйцето, водата и маслото, което трябва да е омекнало. Разбъркваме и омесваме гладко тесто. Оставяме го за 20 минути на топло.
Нарязваме пилешкото месо на дребно и го запържваме в загрятото олио. Добавяме и лука, нарязан на ситно. Добавяме черния пипер и солта. Пържим до готовност.
Разточваме тестото и поставяме в кръгла тавичка. Оформяме хубаво, да покрие и стените. Набождаме равномерно тестото с вилица. Отгоре изсипваме запърженото месо с лук.
Обелваме доматите и ги нарязваме на кръгчета. Подреждаме ги върху месото. Нарязваме маслините на дребно и ги сипваме отгоре върху доматите.
В купа разбиваме яйцата и при тях настъргваме кашкавала.Изсипваме най-отгоре в тавичката.
Печем на 200 градуса около 20 минути. Сервираме тартата леко охладена.