Мини торти с крокан

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6854k2k2k9
Мини торти с крокан1 / 2
15/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • За блатовете
  • пудра захар - 125 г
  • масло - 250 г
  • яйца - 2 бр.
  • бакпулвер - 1/2
  • брашно - 400 г
  • За крема
  • крокан
  • жълтъци - 3 бр.
  • захар - 70 г
  • краве масло - 150 г
  • За гарниране
  • белтъци - 2 бр.
  • орехи - 200 г смлени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото се разбива със захарта до побеляване.

Прибавят се едно по едно яйцата, ванилията и брашното с бакпулвера.

Замесва се тесто. Разточва се кора с дебелина 1/2 см.

Отгоре се натиска с чукчето за пържоли, за да се образуват килийки.

С чаша се режат кръгчета.

Пекат се в умерена фурна.

Изстинали се слепват две по две с крем.

Крем за торта:

Жълтъците със захарта се разбиват на печката до сгъстяване. Прибавя се маслото на парчета. Всичко се разбърква добре. В крема се слага счукан крокан.

Тортичките се слепват с крем.

Претъркулват се по ръбовете през разбитите белтъци. След това мини тортите се овалват през смлени орехи.

Мини тортите с крокан се ръсят леко с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: