Начин на приготвяне
Направете първо плодовото желе, като за целта сложите плодовете, захарта и няколко лъжици вода в касерола на котлона. Щом заври, добавете и резен лимон. Гответе 5 минути.
Накиснете 2 листа желатин в студена вода за 10 минути. След това отцедете и прибавете към плодовата смес, която трябва да е гореща.
Покрийте 2 формички с форма на сърце със стреч фолио и разпределете в тях плодовата смес. След което сложете в хладилник за час.
След това пригответе сместа за блата.
Прибавете към прясното мляко лъжичка прясно изцеден лимонов сок и оставете да престои няколко минути.
Разбийте яйцето, захарта, ваниловата захар и щипка сол с миксер, до пухкава смес.
Прибавете последователно прясното мляко, олиото и еспресото.
Смесете содата и оцета и щом шупне, добавете и тях.
Прибавете боята, до получаване на желания цвят.
Пресейте сухите съставки (брашно, какао и бакпулвер) и ги добавете на части, бъркайки с шпатула.
Покрийте форма за печене (24-26 см) с хартия и сипете сместа за блата в нея.
Сложете да се пече в предварително загрята фурна на 170 °С за около 25 минути, до суха клечка.
Готовия блат извадете от формата и охладете върху решетка.
След като блатът напълно изстине, изрежете 4 сърца като използвате шаблон.
Пригответе крема за Червеното кадифе. В купа смесете крема сиренето, маскарпонето и захарта и разбийте за кратко, колкото да се смесят.
В друг съд разбийте сметаната до меки връхчета. Добавете към сметаната млечната смес и разбийте с миксер.
Сложете крема в пош и може да сглобите мини тортите.
Поставете едно от изрязаните сърца в подходяща чиния и отгоре шприцовайте крем. Върху крема сложете плодовото желе и отново покрийте с крем. Завършете с още един блат и крем.
По същия начин пригответе и другата мини торта сърце Червено кадифе
За декорация изрязах по едно малко сърце от изрезките.
Вижте още как се бие пухкава сметана, както и прочетете вълнуващата история на тортата Червено кадифе?