Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Мини торти»Мини торти-сърца Червено кадифе

Мини торти-сърца Червено кадифе

Мини торти-сърца Червено кадифе
Снимка: Росица Петрова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Обяснение в сладка сметанова любов - мини торти-сърца Червено кадифе."

Необходими Продукти

  • ЗА БЛАТА
  • яйца - 1 бр.
  • захар - 1 ч. ч.
  • ванилова захар - 10 г
  • сол - щипка
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч. ч.
  • лимонов сок - 1 ч.л.
  • кафе - 1/4 ч.ч. еспресо
  • брашно - 1 ч.ч.
  • какао - 2 ч.л.
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
  • оцет - 1 ч.л.
  • червена гел боя
  • КРЕМ
  • крема сирене - 150 г
  • маскарпоне - 100 г
  • пудра захар - 1/2 ч.ч.
  • сметана - 150 мл
  • ПЛОДОВО ЖЕЛЕ
  • горски плодове - 200 г
  • захар - 3 с.л.
  • лимон - резен
  • желатин - 2 листа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете първо плодовото желе, като за целта сложите плодовете, захарта и няколко лъжици вода в касерола на котлона. Щом заври, добавете и резен лимон. Гответе 5 минути.

Накиснете 2 листа желатин в студена вода за 10 минути. След това отцедете и прибавете към плодовата смес, която трябва да е гореща.

Покрийте 2 формички с форма на сърце със стреч фолио и разпределете в тях плодовата смес. След което сложете в хладилник за час.

След това пригответе сместа за блата.

Прибавете към прясното мляко лъжичка прясно изцеден лимонов сок и оставете да престои няколко минути.

Разбийте яйцето, захарта, ваниловата захар и щипка сол с миксер, до пухкава смес.

Прибавете последователно прясното мляко, олиото и еспресото.

Смесете содата и оцета и щом шупне, добавете и тях.

Прибавете боята, до получаване на желания цвят.

Пресейте сухите съставки (брашно, какао и бакпулвер) и ги добавете на части, бъркайки с шпатула.

Покрийте форма за печене (24-26 см) с хартия и сипете сместа за блата в нея.

Сложете да се пече в предварително загрята фурна на 170 °С за около 25 минути, до суха клечка.

Готовия блат извадете от формата и охладете върху решетка.

След като блатът напълно изстине, изрежете 4 сърца като използвате шаблон.

Пригответе крема за Червеното кадифе. В купа смесете крема сиренето, маскарпонето и захарта и разбийте за кратко, колкото да се смесят.

В друг съд разбийте сметаната до меки връхчета. Добавете към сметаната млечната смес и разбийте с миксер.

Сложете крема в пош и може да сглобите мини тортите.

Поставете едно от изрязаните сърца в подходяща чиния и отгоре шприцовайте крем. Върху крема сложете плодовото желе и отново покрийте с крем. Завършете с още един блат и крем.

По същия начин пригответе и другата мини торта сърце Червено кадифе

За декорация изрязах по едно малко сърце от изрезките.

Вижте още как се бие пухкава сметана, както и прочетете вълнуващата история на тортата Червено кадифе?

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: