Начин на приготвяне
Маслото се разбива със захарта до побеляване.
Прибавят се едно по едно яйцата, ванилията и брашното с бакпулвера.
Замесва се тесто. Разточва се кора с дебелина 1/2 см.
Отгоре се натиска с чукчето за пържоли, за да се образуват килийки.
С чаша се режат кръгчета.
Пекат се в умерена фурна.
Изстинали се слепват две по две с крем.
Крем за торта:
Жълтъците със захарта се разбиват на печката до сгъстяване. Прибавя се маслото на парчета. Всичко се разбърква добре. В крема се слага счукан крокан.
Тортичките се слепват с крем.
Претъркулват се по ръбовете през разбитите белтъци. След това мини тортите се овалват през смлени орехи.
Мини тортите с крокан се ръсят леко с пудра захар.