Непослушна питка

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k
10k
4k
4k
5
13/01/2020
"Я да видим кой не е слушал днес, не говорим само за питката "
Приготвяне50 мин.
Готвене40 мин.
Общо90 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 422
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесете средно твърдо тесто и оставете на топло да втаса. Разделете тестото на 5 части по 235 г, 1 част която е 625 г и малка топка - 75 г.

Разточете 5 обли малки кори, които мажете обилно с масло и редите една върху друга, но без последната.

Разрязвате на 8 части, като центърът остава цял, всяко листо премятате на една страна и свивате края отдолу. От снимката ще разберете по-добре.

От голямата част тесто разточвате голяма тънка кора, мажете обилно с масло и натрошавате сирене.

Навивате на руло и режете на рулца, с тях придавате почти завършен вид на питката, като ги редите по края.

От краищата редите по средата, с малкото топче тесто оформяте роза или изрязвате формички по ваш избор. Оставяте да втаса, след което мажете с разбития жълтък и печете в загрята фурна на 170 градуса.

Непослушна е тази вкусна питка, защото маслото и сиренето на места се показаха, получават се пукнатини, което е критерии на отлично изпълнение на рецептата.

Добър апетит с тази страхотна Непослушна питка!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар