Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Разядка с патладжан и сусамов тахан

Разядка с патладжан и сусамов тахан

Биляна ВладоваБиляна Владова
Мастър Шеф
2282k3416
Разядка с патладжан и сусамов тахан2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • патладжани - 2 бр.
  • сусамов тахан - 3 с.л.
  • лед - 2 - 3 бучки
  • чесън - 1 средно голяма глава
  • лимонов сок - от 1/2 лимон
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се изпичат и обелват. Отстранява се и дръжката. Нарязват се на едри парчета и след това се пасират.

От бурканче със сусамов тахан се вземат три супени лъжици и се слагат в голяма купа. Към тахана се добавят сока от половин лимон и 2- 3 бучки лед.

Изчакваме 2- 3 минути да започне да се топи ледът. С помощта на телена бъркалка започваме да бъркаме.

Разбива се докато се стопи леда и сместа стане напълно бяла като майонеза. След това се изсипва пасираният патладжан в купата с разбития вече сусамов тахан.

Чесънът се обелва и се пресова, добавя се в общата купа. Посоляваме на вкус и разбъркваме. Сервираме разядката заедно с препечени филийки.

Разядката с патладжан и сусамов тахан е много вкусна!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: