Начин на приготвяне
Свареният нахут пасирайте до гладкост. Нарежете на дребно спанака.
Сложете го в тиган със загрят зехтин, посолете и добавете наситнена скилидка чесън.
Разбъркайте, захлупете съда и задушете за 3-4 мин.
Към пасирания нахут добавете задушения спанак, 1 малко яйце, 3-4 с.л. галета, щипка магданоз, щипка копър и черен пипер.
Объркайте добре получената смес. Може да си добавите любими ваши подправки освен изброените.
Застелете тава с хартия за печене. Намаслете я леко.
С лъжица вземайте от сместа и оваляйте в царевично брашно.
Оформяйте нахутени кюфтенца и подредете в тавата.
Намажете фалафелите със зехтин. Изпечете на 220°C в предварително загрята фурна с вентилатор до приятен загар.
Поднесете нахутените кюфтенца със спанак с кисело мляко подправено с чесън и копър.
Да ви е сладко!