Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Фалафели»Нахутени кюфтенца със спанак

Нахутени кюфтенца със спанак

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4k4
Нахутени кюфтенца със спанак
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 4
15/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Обядът днес ще бъде от нахутени кюфтенца със спанак"

Необходими Продукти

  • нахут - 400 г сварен
  • спанак - 200 г пресен
  • яйца - 1 бр. малко
  • галета - 3 с.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • черен пипер - щипка
  • магданоз - щипка
  • копър - щипка
  • зехтин
  • царевично брашно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свареният нахут пасирайте до гладкост. Нарежете на дребно спанака.

Сложете го в тиган със загрят зехтин, посолете и добавете наситнена скилидка чесън.

Разбъркайте, захлупете съда и задушете за 3-4 мин.

Към пасирания нахут добавете задушения спанак, 1 малко яйце, 3-4 с.л. галета, щипка магданоз, щипка копър и черен пипер.

Объркайте добре получената смес. Може да си добавите любими ваши подправки освен изброените.

Застелете тава с хартия за печене. Намаслете я леко.

С лъжица вземайте от сместа и оваляйте в царевично брашно.

Оформяйте нахутени кюфтенца и подредете в тавата.

Намажете фалафелите със зехтин. Изпечете на 220°C в предварително загрята фурна с вентилатор до приятен загар.

Поднесете нахутените кюфтенца със спанак с кисело мляко подправено с чесън и копър.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: