Начин на приготвяне
Ако използвате суров нахут, трябва да се свари за около 30 минути. Ако използвате маринован от буркан или консерва, то той е готов за използване. След това нахутът се пасира и към него се добавят брашното, яйцата, солта и олиото.
Цялата смес се миксира, докато стане хомогенна (трябва да се получи гъста смес). От нея се оформят кюфтета и се слагат върху хартия за печене в тава. Върху всяко кюфте се поръсват няколко зърна сусам, след което тавата се поставя в загрята на 200 градуса фурна. Пече се до готовност.
За соса се смесват млякото и майонезата, а чесънът се смачква или нарязва на малки парченца и всичко се смесва добре. По желание се нарязват няколко чери домата за украса и цвят в чинията.
Бон апети!