Начин на приготвяне
Лесни, вкусни и здравословни палачинки със спанак и без глутен с брашно от нахут.
В каната на чопър чуквам две яйце, добавя се олио, измит и нарязан спанак, щипка сол.
В чаша сипваме 100 г кисело мляко и разбиваме бакпулвера да шупне.
Долива се с хладка вода, да стане около 200 мл, сипваме малко в каната, затваря се с капака и блендираме на еднородна смес за солени палачинки.
Добавя се на два пъти брашно и се разрежда с айряна до нужната гъстота. Тестото е малко по-гъсто.
В загрят тиган намазан с олио, сипваме по 1 малко черпаче каша и оформяме вкусна спаначена палачинка 15 см диаметъра.
Печем за 2-3 минути и се обръща с метална широка шпатула.
Хапваме безглутеновите палачинки със сиренце и пресен чесън!
Вкусотия, опитайте!
От тази смес излизат точно 7 бр. нахутени палачинки със спанак.
Коментари
ги пробвам!