Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Шоколадова Торта»Тортата с джинджифил на Мери Бери

Тортата с джинджифил на Мери Бери

Кулинарна мрежаКулинарна мрежа
Джедай
7466k2k4k
Тортата с джинджифил на Мери Бери
Снимка: Кулинарна мрежа
1 / 2
15/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8
"Една страхотна рецепта за торта с джинджифил, която ще ви стане любима"

Необходими Продукти

  • За блатовете
  • краве масло - 200 г на стайна температура
  • какао - 50 г на прах
  • прясно мляко - 4 с.л.
  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 176 г с набухватели
  • бакпулвер - 1 с.л.
  • джинджифил - 1 с.л. на прах
  • джинджифил - 2 с.л. нарязан на ситно
  • захар - 250 г
  • за крема
  • пудра захар - 225 г
  • краве масло - 115 г на стайна температура
  • сладко от джинджифил - 2 с.л., може и пюре
  • джинджифил - 2 с.л. нарязан на ситно
  • прясно мляко - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тази страхотна тортата с джинджифил на Мери Бери е по рецепта на британската кулинарка Мери Бери.

Разбъркваме какаото с 4-5 с.л. студена вода, добавяме прясното мляко и останалите продукти по ред.

Тестото се бърка не повече от 3 мин с дървена лъжица или миксер (1-2 мин).

Пече се в предварително загрята фурна за около 30 мин в кръгла форма за кекс 20 см.

Приготвяме си крема с необходимите продукти за него.

Остава да сглобим тортата и сме готови!

Източник: Британската кулинарка Мери Бери, предложена ни от Medi Winlo - Кулинарна мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: