Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Черешката на тортата

Черешката на тортата

Черешката на тортата1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
12

Необходими Продукти

  • блатове - 3 бр. готови (какао)
  • шоколад - 400 гр. течен
  • сметана - 200 гр. заквасена
  • компот - 1 буркан от череши
  • банани - 2 бр
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подтогвяме удобна тортена чиния в правоъгълна или кръгла форма, в зависимост от блатовете, които сме избрали. Слагаме първия блат и го сиропираме със сок от компота (като преди това сме разделили компота от плодовете).

Следва намазването на блата с част от шоколадовия крем. Той се приготвя, като се смесят течният шоколад и заквасената сметана (ако шоколадът не е достатъчно течен може да се затопли в микровълновата).

Кремът се бърка до получаване на хомогенна смес и с него се маже блатът. После върху блата се редят парченцата банани. Процедурата се повтаря и при следващия блат, но вместо банани слагаме нарязаните череши от компота (оставяме част от черешите за украса).

Последният блат мажем с остатъка от крема и отгоре украсяваме с черешите, като преди това изтръгваме костилките от тях. Тортата се оставя да престои в хладилник минимум 5-6 часа, за да стегне. Най-добра за поднасяне е на следващия ден.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
54
44
32
20
10
Дай твоята оценка: