Тортата на Иси

ИсиИси
Помощник Готвач
1801k1481k1
Тортата на Иси
Снимка: Иси
1 / 2
02/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10-12

Необходими Продукти

  • яйца - 7 бр.
  • захар - 1.5 ч.ч.
  • амонячна сода - 1 бр (може и бакпулвер)
  • безалкохолна напитка - 250 мл. може лимонада
  • брашно - 2 ч.ч.
  • За сиропа
  • безалкохолна напитка - 250 мл.
  • захар
  • банани - 2 бр.
  • За украса
  • сметана
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата и захарта се разбиват, добавя се безалкохолното при непрекъснато бъркане. Спира се миксера и се добавят брашното смесено с амонячната съда. Леко се разбърква с дървена шпатула, за да не стане на бучки.

Сместа се разделя на две равни части, тъй като дозата е за две нормални торти за това се разделя на две, а ако желаете да стане голяма няма нужда да се разделя на две.

Пече се в умерена фурна предварително загрята на 180 градуса. Изпеченият блат е хубаво да престои една нощ на хладно за да може да изстине добре и по-лесно и равно се реже на две. А ако нямате толкова време може да оставите блатовете за час два да поизстинат и тогава да го разрежете на две.

За сиропирването аз не ползвам захар и вода, а ползвам безалкохолно и захар така става по-ароматно и по-вкусно слагам ги на око и на вкус.

Сиропирвам блатовете и пробвам с вилица дали са се напоили добре. Мажа ги със сметана в средата слагам банани. Отгоре украсявам с сметана, шоколад, плодове и т.н...

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: