Начин на приготвяне
Яйцата и захарта се разбиват, добавя се безалкохолното при непрекъснато бъркане. Спира се миксера и се добавят брашното смесено с амонячната съда. Леко се разбърква с дървена шпатула, за да не стане на бучки.
Сместа се разделя на две равни части, тъй като дозата е за две нормални торти за това се разделя на две, а ако желаете да стане голяма няма нужда да се разделя на две.
Пече се в умерена фурна предварително загрята на 180 градуса. Изпеченият блат е хубаво да престои една нощ на хладно за да може да изстине добре и по-лесно и равно се реже на две. А ако нямате толкова време може да оставите блатовете за час два да поизстинат и тогава да го разрежете на две.
За сиропирването аз не ползвам захар и вода, а ползвам безалкохолно и захар така става по-ароматно и по-вкусно слагам ги на око и на вкус.
Сиропирвам блатовете и пробвам с вилица дали са се напоили добре. Мажа ги със сметана в средата слагам банани. Отгоре украсявам с сметана, шоколад, плодове и т.н...