Начин на приготвяне
Тиквата се обелва, нарязва и почиства. В тава се поставят нарязаните парчета и се поръсват със захарта.
Добавя се и водата. В предварително загрята фурна на 200 градуса се пече тиквата за около 30 минути.
След като бъде изпечена тиквата се пасира.
Яйцето се разбива с 200 мл от млякото и се добавя брашното. Прецежда се, за да не се образуват бучки.
В тенджера добавяме останалото мляко, масло и захарта. След като заврат на тънка струя добавяме яйчената смес и бъркаме до сгъстяване на крема.
След като махнем от котлона се добавят ванилиите. Към получения крем добавяме пасираната тиква.
Разбиваме и сладкарската сметана с миксер, после я добавяме към крема с тиква, който трябва да бъде охладен предварително.
В подходящи чаши или купи за крем на дъното слагаме натрошени чаени или обикновени бисквити и заливаме с тиквения крем.
Отгоре за декорация добавяме настърган шоколад Орео.