Френски понички Bugnes

Hristo-Y-MoniHristo-Y-Moni
Чирак
57531222521
Френски понички Bugnes
Снимка: Hristo-Y-Moni
1 / 3
17/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
"Говорим на езика на любовта, само че този път не с думи, а с понички - получава ни се, нали"

Необходими Продукти

  • брашно - 250 г
  • яйца - 1 бр.
  • прясно мляко - 60 мл
  • мая - 10 г прясна
  • захар - 3 с.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • ром - 1 с.л. ароматен
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От всичките продукти се омесва меко тесто.

Оставя се да втаса за 2 часа.

След това се разточва в правоъгълна форма и се изрязват понички във формата на правоъгълничета, около 7×4 см всяко.

Оформят се, както съм показала на снимката.

Пържат се до зачервяване и се поръсват с пудра захар с ванилия.

Рецептата за френските понички Bugnes не е моя, но е нещо любимо, което често приготвям, и реших да я споделя с вас.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Аника Войт
Аника Войт
Страхотна рецепта и много добре описано как точно се работи с тестово. Благодарение на снимката става много ясно.
17.01.2020 12:40