Начин на приготвяне
Започваме с приготвянето на сладкото руло.
Разделете белтъците и жълтъците.
Към белтъците прибавете захарта и разбийте, докато се образува гъста пяна.
Добавете жълтъците един по един, като продължавате с разбиването.
След това прибавете олиото, ванилията и брашното с бакпулвера, като вече разбърквайте внимателно със силиконова шпатула.
Най-накрая прибавете водата.
Готовата смес изсипете в тава с хартия и печете на 200 градуса около 12-15 мин.
Готовия пандишпанов блат обърнете върху кърпа, махнете хартията и навийте веднага на руло.
Като се охлади малко, може да го развиете и намажете с крем (мармалад или нещо друго по избор).
За отгоре загрейте сметана и разтопете в нея черен шоколад. Като се охлади, намазвате рулото.
Портокаловия крем приготвям, като смесвам жълтъците със захарта и двете брашна до гладка смес.
Загрявам портокаловия сок и преди да е заврял, изсипвам в жълтъчната смес.
Обърквам хубаво и връщам в тенджерата.
При непрекъснато бъркане се вари до сгъстяване.
Вкъщи обичаме много това руло с портокалов крем и шоколад, със сигурност ще се хареса и на вас!