Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладки рула»Руло с портокалов крем и шоколад

Руло с портокалов крем и шоколад

редакция:
Hristo-Y-MoniHristo-Y-Moni
Чирак
57547222
Руло с портокалов крем и шоколад
Снимка: Hristo-Y-Moni
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Седим и се чудим колко парченца руло с шоколад и портокалов крем стигат, за да изпием цяло кафе."

Необходими Продукти

  • за рулото
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 9 с.л.
  • брашно - 9с.л.
  • олио - 7с.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л .
  • ванилия - 1 бр.
  • вода - 3 с.л.
  • за портокаловия крем
  • захар - 120 г
  • жълтъци - 5 бр.
  • брашно - 20 г
  • царевично нишесте - 20 г
  • портокалов сок - 450 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започваме с приготвянето на сладкото руло.

Разделете белтъците и жълтъците.

Към белтъците прибавете захарта и разбийте, докато се образува гъста пяна.

Добавете жълтъците един по един, като продължавате с разбиването.

След това прибавете олиото, ванилията и брашното с бакпулвера, като вече разбърквайте внимателно със силиконова шпатула.

Най-накрая прибавете водата.

Готовата смес изсипете в тава с хартия и печете на 200 градуса около 12-15 мин.

Готовия пандишпанов блат обърнете върху кърпа, махнете хартията и навийте веднага на руло.

Като се охлади малко, може да го развиете и намажете с крем (мармалад или нещо друго по избор).

За отгоре загрейте сметана и разтопете в нея черен шоколад. Като се охлади, намазвате рулото.

Портокаловия крем приготвям, като смесвам жълтъците със захарта и двете брашна до гладка смес.

Загрявам портокаловия сок и преди да е заврял, изсипвам в жълтъчната смес.

Обърквам хубаво и връщам в тенджерата.

При непрекъснато бъркане се вари до сгъстяване.

Вкъщи обичаме много това руло с портокалов крем и шоколад, със сигурност ще се хареса и на вас!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: