Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Желета»Желирано мляко с плодове

Желирано мляко с плодове

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Желирано мляко с плодове
Снимка: Admin
5 / 6с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"С малко повече въображение може да превърнете обикновеното мляко в истински гурме десерт, който носи наслада на небцето и очите"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 1 л
  • сметана - 200 мл течна, сладкарска
  • захар - 1 ч.ч.
  • плодове - 600 г микс по избор от любимите ви плодове
  • ванилия - 1 ампула (3 г)
  • желатин - 30 г (3 пакетчета)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете желатина във вода според указанията на опаковката. През това време кипнете млякото със сметаната, подсладете го със захарта и накрая добавете ванилията. Снемете го от котлона и разбъркайте вътре желатина, докато се разтвори, като сместа не трябва да е прекалено гореща.

Оставете млечната смес да се охлади без да се втвърдява обаче. Нарежете любимите си плодове на парченца и ги разбъркайте към охладената смес. Прехвърлете я в една голяма кексова форма или повече по-малки формички. Сложете в хладилника да стегнат за няколко часа.

Преди поднасяне желетата се потапят в гореща вода за секунди и се обръщат в поднос или чинии.

Да вие сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
538
414
32
22
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Супер получи ми се и сега направих за десет като имаме гости .Много вкусно .И май често ще си го правим в семейството .
30.08.2021 14:07
Анонимен
Анонимен
За първи път ползвам желатин и много се притеснявам дали ще стана пробвах едно тази вечер и ако стане утре за гостите ще направя да видим дали ще го харесат .Сега чакам да стегне ама май взе да стяга дано стане .
29.08.2021 22:51
Силвия
Силвия
За първи път използвам желатин и се получи. Много сполучлива рецепта. Ще пробвам и с кисело мляко.
18.04.2019 11:31
Милена Иванова
Милена Иванова
С голямо желание започнах,но нищо не се получи.
Остана си течно.Ако затопля и добавя още желатин дали щи стане?
17.02.2018 07:58
8
1
Juliana Ghizdova-Elenkova
Juliana Ghizdova-Elenkova
Спазих всички указания, гледайки и клипчето но стана на супа. Някой писа, че желатина не се бърка, аз го разбъркайте при разтваряне, но и на клипа е така. Възможно ли е защото престоя 20 Мин. Преди да го сложа в млякото? Нещо не мога да се справя с желатина
02.04.2017 12:41
9
9
Потребител#180257
Потребител#180257
Правя го със кисело мляко и компот за лятото охлажда и е лек
във жегите но със прясно не съм пробвал
18.12.2016 16:02
4
1
Ivaylo Lepoev
Ivaylo Lepoev
Добре изглежда, много вкусно! Сметаната препоръчваме да се добавя само, ако млякото ви е купешко.
06.08.2016 17:23
1
1
Симона Добрева Люцканова
Симона Добрева Люцканова
Каква трябва да е сметаната,готварска,сладкарска?
21.06.2016 14:04
18
4
Христилияна Димитрова
Христилияна Димитрова
страхотен десерт
06.06.2016 07:42
8
1
Албена Асенова
Албена Асенова
Много впечатляващ десерт.Ще блесна с него.
05.05.2016 22:13
3
Monika Ivanova
Monika Ivanova
И визия и вкус за ценители, гостите ми се влюбиха
05.05.2016 21:49
1
2
Цвети
Цвети
По добре с кисело мляко.
25.11.2014 15:11
14
3
Венета
Венета
Може да се прави с една коф.к.мляко един компот и също се получава добре.
06.10.2014 09:35
6
Меги
Меги
Май обърках желатина нещо :( Дано да се получи!!
17.09.2014 18:33
4
незабравка детелинова
незабравка детелинова
Дали пък листа от мента няма да седят красиво на този кулинарен шедьовър?
30.03.2014 17:30
10
Sky
Sky
Може ли някой да ми каже в колко вода трябва да разтворя 3 пактечета желатин от 10 гр.
31.12.2013 16:31
1
1
Покажи всички подкоментари
rossini20061
rossini20061
прекрасен десерт
03.12.2013 12:59
anastasia
anastasia
прекрасен десет опитаите
30.09.2013 15:53
1
Деси
Деси
Аз пък правя торта с крем от кисело мляко,разстопен схоколад и желатин,слагам върху блата,който сиропирам.А между тях може и мармалад,става много лека торта и не е сложна за приготвяне.
15.09.2013 18:36
2
1
мариана димитрова
мариана димитрова
много добре се получи,всички искаха рецептата,но за желатина е важно да се разтвори в малко вода и после на водна баня и плодовете е хубаво да са 700=800гр.,а и да се изчака сьс смесването с млякото,защото изплуват отгоре ако не се е сгьстило до консистенция на кисело мляко.плодовете да са с различен цвят е най-красиво
19.08.2013 12:39
3