Начин на приготвяне
Сварява се прясното мляко с лимоновата кора. Сипва се оризът, разбърква се и оставяме на тих огън да са свари и набъбне. Изхвърля се лимоновата кора, добавя се захарта и добре се ръзбърква.
Приготвя се желатинът по указание, залят с 3 с.л. вода и оставен да се сгъсти.
После се сипва в горещото мляко с ориз и се разбърква. Кайсиите се нарязват на парченца, част от тях се отделят за украса, останалите се разбъркват в млякото.
В чашка, полята отвътре със студена вода, се поставя на дъното 1 половина от кайсия, а по страните се нареждат резени от плода. С лъжица се пълни от млечната смес и оставяме да стегне за 2 часа на хладно.
Обръща се в чиния и украсяваме със сладкото и резенчета от кайсиите Вкусен летен десерт
Коментари