Аржентински крем карамел

Ivi  VaccaIvi Vacca
Готвач
251
3k
684
612
20/01/2020
"Хората с гореща кръв хапват ето такъв крем карамел "
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 620
  • Преглеждания за месеца82
  • Преглеждания за седмицата26
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • Карамелът
  • захар - 1 ч.ч.(200 г)
  • вода - 1/4 ч.ч. (60 мл)
  • лимонов сок - 1 1/2 ч.л.
  • Шоколадов крем
  • какао - 30 г неподсладено на прах
  • пълномаслено мляко - 2 ч.ч. (500 мл), стайна температура
  • яйца - 4 бр., стайна температура
  • кондензирано мляко - 400 г Дулсе де лече
  • ванилия - 1 ч.л. Екстракт
  • сол - 1/8 ч.л.
  • краве масло - за намазване на купичките
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Това е известен десерт в Латинска Америка, които се поднася със сметана и плодове. Това е един десерт с много имена, но ще го наречем шоколадов крем карамел с Дулсе де лече.

Представете си мека копринено гладка текстура от шоколадови бонбони в карамелен сос.

Какво е крем карамелът?

Това е френска дума, но е позната още като флан, карамелен пудинг.

Това е десерт, който се състои от 2 компонента - крем и карамел.

Крем карамелът може да бъде с много различни вкусове. Можете да се насладите и други аромати като кафе, шоколад, какао и др.

Крем карамелът се приготвя по метода на байн-мари. Това означава готвене на водна баня, където поставяте купичките с крем карамела в гореща вода и след това ги печете бавно във фурната.

Веднъж сварен, кремът трябва да се постави допълнително в хладилника, за предпочитане за 1 нощ.

И след това, за да сервирате, прехвърляте крем-карамела върху чиния.

Добавете всички съставки за карамела в съд и гответе на среден огън, без да бъркате, докато придобие кехлибарен цвят.

Внимателно разделете карамела в 6 купички или чашки (200-250 мл). Когато изсипете карамела, внимателно завъртете, така че карамелът да покрие 1/2 по вътрешната стена на купичките.

Шоколадовият крем

Добавете в малка купичка малко мляко и какаото на прах. Разбъркайте да няма бучки.

След това добавете сместа с какаото към останалото мляко и разбъркайте добре, да се комбинира. Заделете на страна.

В купа добавете яйцата, кондензираното мляко, екстракт от ванилия и щипка сол. Внимателно разбъркайте всичко заедно. Използвайте ръчна бъркалка за яйца.

След това изсипете млечно какаовата смес в яйчената смес. Отново внимателно разбъркайте всичко само да се комбинират съставките.

Прецедете сместа. Изсипете в подготвените купички или чашки и на разстояние от (1-1.3 см).

Покрийте всяка купичка с алуминиево фолио и след това ги поставете в дълбока тава за печене. Налейте гореща вода до 1/2 на тавата за печене, използвайки методa за готвене на водна баня.

Печете в предварително загрята фурна на 140ºC в продължение на 30 минути или докато се сготви (внимавайте да не завира водата при печенето на крема).

Извадете от горещата вода и оставете какаовия крем карамел да се охлади до стайна температура.

След това охладете в хладилника за една нощ или минимум 8 часа.

Да ви е сладко!

Купа миксер с двоен капак 2.2 литра
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Купа миксер с двоен капак 2.2 литра
6.28 лв.
Виж ››

Голяма и много удобна за готвене купа миксер. Разбийте сместа ръчно или с помощта на пасатор - и по двата начин няма да има пръски наоколо. Купата миксер има двоен капак и силиконови крачета за стабилност при разбъркване.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар