Вкусно руло от свински врат и гъби

Кулинарна мрежаКулинарна мрежа
Джедай
417
3k
956
1k
18/01/2020
"Трапезата придобива специален блясък, щом сервираме вкусното руло с разкошен сос, ще се убедите сами "
Приготвяне40 мин.
Готвене160 мин.
Общо200 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 166
  • Преглеждания за месеца112
  • Преглеждания за седмицата41
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества
Солено Руло

Начин на приготвяне

Гъбите нарязваме на филийки и задушаваме с малко олио на котлона.

Когато са готови, добавяме нарязан на ситно пресен магданоз, 1/2 ч.л. сол и черен пипер. Объркваме добре.

Месото разцепваме и почистваме от жили и ципи, правим 3 големи парчета, дебели около 2, 5 см.

Слагаме ги едно до друго, като гледаме леко да се застъпват.

Разпределяме плънка от гъби с магданоза върху месото.

Навиваме на руло, като пристягаме.

Навитото руло мажем с олио и поръсваме с черен пипер и млян кимион.

Обвиваме с лентите бекон. Накрая завързваме така готовото солено руло с канап на няколко места, за да не се развие.

Съдът, в който печем рулото е дълбок, правоъгълен, керамичен с капак.

Ако нямате такъв, може да използвате правоъгълна дълбока тава и да покриете месото първо с хартия за печене и после с алуминиево фолио.

Нарязваме лука на шайби и облепваме дъното и стените на съда с част от тях.

Слагаме рулото върху тях. Върху него слагаме останалия лук.

Чушките и моркова нарязваме на кръгчета, чесъна - на цели, обелени скилидки ги разпределяме около месото.

В купа смесваме виното с черен пипер, млян кимион и сол на вкус.

С тази смес обливаме рулото. Поливаме с олио цялото месо от свински врат. Затваряме с капака.

Слагаме в студена фурна, студен съд.

Включваме на 180 градуса и печем за 1 час и 45 минути. След това увеличаваме градусите на 230 и печем още 35 минути.

Махаме капака и с помощта на черпак пресипваме зеленчуците и соса в тенджера.

Рулото връщаме във фурната и запичаме само отгоре за 10 - 15 минути да получи загар.

Зеленчуците със соса пасираме и наливаме при тях на тънка струя сметаната, като бъркаме.

Получава се разкошен сметанов сос, с който поливаме вкусното руло от свински врат и гъби при сервиране.

Източник: Цветомира Иванова - Кулинарна мрежа

Грил тиган с керамично покритие 26см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Грил тиган с керамично покритие 26см
30.00 лв.
23.00 лв.
Виж ››

Красив, удобен за работен и насърчаващ здравословното хранен грил тиган. Керамичното му покритие ще ви помогне да приготвите най-вкусните месни и постни ястия.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар